Horoscop Mai 2020

Luna mai 2020 ne oferă un „buchet” de retrogradări care par să reflecte foarte bine frânele sociale, politice și economice cu care ne confruntăm din cauza restricțiilor din această perioadă. În plus, aceste retrogradări ne conferă energia necesară pentru ca fiecare să se poată izola în solitudine și să mediteze la ceea ce este mai important și mai valoros în viață, la temelia pe care și-a construit viața sau pe care s-a bazat pentru a realiza cât mai multe lucruri.

Mai întâi, la 5 mai 2020, axa nodurilor lunare își schimbă poziția, astfel că Nodul Nord se mută în Gemeni, iar Nodul Sud se mută în Săgetător. Foarte pe scurt, devine necesar să lăsăm trecutul cu ale sale și să ne deschidem mintea spre informații noi, eliberați de credințe și dogme vechi. Probabil că mulți vor fi siliți de împrejurări să deschidă urechile și să se desprindă de prejudecăți. Este adevărat că ar putea urma o avalanșă de informații dificil de gestionat, așa că devine necesar le ordonăm într-un sistem logic și coerent. În această perioadă, capacitatea de a asculta ar putea valora mai mult decât cea de a comunica.

Pe de altă parte, eastrolog.ro apreciază că intrăm într-o perioadă în care este esențial să învățăm să (ne) punem întrebări și avem ocazia să înțelegem că acum, mai mult decât oricând, a ști să pui întrebarea corectă conduce la aflarea răspunsului corect. Iar pentru a pune întrebarea corectă e nevoie de cât mai multe date și informații.

Câteva planete încep să retrogradeze în luna mai 2020: Saturn (la 11 mai, în Vărsător), Venus (la 13 mai, în Gemeni) și Jupiter (la 14 mai, în Capricorn). În consecință, multe dintre activitățile noastre ar putea fi limitate, atât la nivel individual cât și la nivel de societate. Devine imperios necesară reevaluarea structurilor socio-politice și a modului de guvernare sau de gestionare a unor probleme comune, ce vizează umanitatea, dar această reevaluare necesită o perioadă mai îndelungată de timp. Retrogradările din luna mai 2020 ne oferă tuturor șansa de a ne restructura viața și de a concepe soluții noi, ieșite din tiparele cu care ne-am obișnuit.

Tot ceea ce a fost dat peste cap de dificultățile din ultima vreme, trebuie acum regândit și reașezat pe alte principii decât până acum, iar asta nu se poate face peste noapte. Cu siguranță, vom trăi foarte intens anumite situații și nu este exclus să contatăm că dispar multe lucruri care până acum ni se păreau obișnuite, normale. Normalitatea se redefinește, ca și percepția pe care o avem asupra siguranței la nivel personal sau global.

Drumul pare presărat cu dificultăți, dar aceste dificultăți sunt factorul care ne va motiva cu adevărat să ne schimbăm și să descoperim soluții și resurse la care nu ne-am gândit până acum. Perspectiva pe care o avem asupra vieții trebuie să se remodeleze, iar în funcție de acest lucru va evolua situația globală.

Retrogradarea lui Venus reprezintă un prilej de a ne revizui relațiile și sistemele de valori într-un mod mai detașat, mai rece, și poate chiar de a învăța ceva util din experiențele trecute înainte de a ne avânta spre ceva nou.

Eastrolog.ro semnalează că aspectele astrologice ale lunii mai 2020 sunt în cea mai mare parte armonioase, ceea ce sugerează că este important să ne adunăm cu toții, să ne mobilizăm și să ne punem talentele și competențele în slujba binelui comun. Pe parcursul acestei perioade beneficiem de inspirație, dar putem avea parte și de deziluzii, dacă e să ținem cont de careurile Venus-Neptun și Mercur-Neptun.

Soarele traversează Taurul până la 20 mai, perioadă în care se găsește în relații armonioase cu planetele din Capricorn: Jupiter și Pluton. Apoi, odată cu trecerea în Gemeni, Soarele formează un trigon cu Saturn. Eastrolog.ro apreciază că toate aceste aspecte ne conferă energia necesară pentru a lua decizii judicioase și pragmatice, pentru a trage învățăminte utile din experiențele trecutului și pentru a ne restructura la nivel personal.

La 13 mai 2020 Marte intră în Pești, sugerând că suntem mai mult meditativi decât porniți pe acțiune – ceea ce e mult mai bine, dacă ținem cont de contextul general. Pe de altă parte, acțiunile noastre ar putea beneficia de o „inspirație divină”, am putea fi mai conectați la anumite motivații spirituale, manifestând compasiune și toleranță.

Luna mai 2020 se încheie cu un eveniment astrologic deosebit: o conjuncție între Mercur și Nodul Nord (nod pe care Mercur îl guvernează), ale cărei efecte se manifestă între 27 și 29 mai. Această conjuncție poate marca un moment minunat de progres, de descoperire, de iluminare, de revelație, în care se naște o idee strălucită.

mihai.ghionea.bet@gmail.com

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *